vrijdag 26 juni 2009

Last Stop King of Pop

The Queen of Pop kan niet stoppen met huilen om de dood van haar muzikale echtgenoot. The Terminator begint eindelijk menselijke trekjes te vertonen in de vorm van rouw. En boezemvriendin Elizabeth Taylor zegt dat ze te verslagen is om te kunnen reageren (?).

Niet alleen Madonna, Arnold Swarzenegger en Elizabeth Taylor, maar heel Hollywood huilt om Michael Jackson en de rest van de wereld snikt mee. Als de zakdoek niet was uitgevonden dan zou de zeespiegel nu een halve meter stijgen vanwege de miljarden tranen die momenteel worden vergoten. Jackson overleed aan een hartstilstand, maar wie niet?

Walk of Fame

De begrafenis van The King of Pop zal meer dan Over the Top zijn. De vrijdagmiddagfile op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht zal verbleken bij de TV-helikopter file die in de lucht zal ontstaan tijdens zijn uitvaart. De celebrity-villadorpen Hollywood, Beverly Hills en Santa Barbara zullen uitgestorven zijn wanneer Jacko onder het oog van het complete levende deel van de Walk of Fame ter aarde wordt besteld.

Waarschijnlijk wordt zijn kist ingelegd met minimaal 500.000 Swarowski diamanten en vlak voor de begrafenis van een wildwaterglijbaan in zijn eigen Neverland afgegleden om het afscheid letterlijk en figuurlijk spetterend te maken. Er zullen meer tribute CD’s uitkomen dan dat Jackson zelf platen heeft gemaakt en de bovenste plekjes van de Billboards zullen voor The King of Pop gereserveerd zijn tot en met minimaal de volgende editie van American Idol.


Briljante troubadour
Jackson zelf zal het tafereel breed glimlachend vanaf een wolkje aanschouwen, uiteraard voor zover zijn plastische hechtingen dat toelaten. Lachend, omdat hij toch nog via de voordeur het wereldpodium heeft verlaten en de desastreuze serie concerten in Londen hem bespaard zijn gebleven. En lachend omdat hij niet alleen zijn fans verbijsterd heeft achtergelaten, maar ook zijn schuldeisers met een schuld van misschien wel een half miljard euro. Hiermee heeft ‘de briljantste troubadour van zijn generatie’, zoals zijn baas bij Sony hem noemde, zonder het te weten nog een bescheiden bijdrage aan de economische crisis geleverd.

En in tijden van crisis zoeken mensen troost in muziek. En ongeacht of je Michael Jackson vereert of veracht, zijn bijdrage aan de muziek is van onschatbare waarde geweest, daar zijn vriend en vijand het over eens. Letterlijk van onschatbaar waarde, want anders had Jackson natuurlijk nooit zo’n enorme schuld hoeven achter te laten.

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com