zaterdag 25 juli 2009

De Krant van Wilders' Nederland

De AIVD mag De Telegraaf niet langer afluisteren, zo heeft de rechter bepaald. Maar waar maakt de MI6 van de Lage Landen zich druk om? Geen enkele Telegraaflezer zit namelijk op staatsgeheimen te wachten.

De Telegraaf is met afstand de mooiste krant van Nederland. Een journalistiek hoogstandje met een enorme achterban. De Krant van Wakker Nederland houdt iedereen op de hoogte van de laatste roddels, de nieuwste achterklap en vooral het onmetelijke leed dat de gewone man dagelijks door ‘het systeem’, ‘hun’ en ‘de hoge heren met hun 12-delige pakken’ wordt aangedaan. De populistische reacties van de lezers zijn al helemaal om in te lijsten. De Krant van Wilders’ Nederland.

Boblijn
Er is dus absoluut geen reden voor de polder-Bond-brigade van de AIVD om bezorgd te zijn over het uitlekken van staatsgeheimen via De Telegraaf. Want in tegenstelling tot zure kwaliteitskranten als De Volkskrant (wikkel er een komkommer in en na een dag heb je een augurk), staat er in De Telegraaf alleen nieuws dat er echt toe doet. De flirt tussen de ex-scharrel van een palingzanger en een Madrileense voetbalkabouter. Het vrijspreken van fulltime junk en parttime zangeres Amy Wijnhouse. De boblijn van Michelle Obama. Allemaal voorpagina nieuws.

De Krant van Wakker Nederland is kennelijk bedoeld voor het roddelhongerige deel van Nederland dat al wakker is voordat RTL Boulevard en Shownieuws in de ether worden geslingerd. En als krantenkoppen echt zouden kunnen schreeuwen was De Telegraaf met haar chocoladeletterkoppen de brullende drillmaster onder de Nederlandse dagbladen.

Radicaal Regime
Zouden de roddelredacteurs van dit vodje nu werkelijk een voorpagina inruimen voor een gevoelige rekenfout in de staatsbegroting? Voor verdeelde politieke steun aan een radicaal regime in Midden-Amerika? Voor een doorbraak in het onderzoek naar het ontcijferen van het DNA van muizen?

Zelfs al zou er een duister rapport uitlekken over een geheime CIA gevangenis op Schiermonnikoog, dan zou dit nog moeten wijken voor een verhaal over de zoekgeraakte neus van wijlen Michael Jackson.

Scotland Yard

Nee, de Hollandse variant van Scotland Yard kan rustig ademhalen. Echte geheimen zijn bij de grootste krant van Nederland in veilige handen. Tenzij er een mystiek rapport verschijnt over het koffiedrinkgedrag van Koningin Beatrix. Want of zij haar koffie zwart of met melk drinkt, naar een geheim van die orde is naast elke Telegraaflezer zelfs ROLTRAP benieuwd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com