zaterdag 16 februari 2013

Tour de Olie

Na het voetbal is nu ook het wielrennen besmeurd met oliedollars. Wielrennen in de woestijn; what's next?


Dat de oliesjeiks naar het westen kwamen om het voetbal op te kopen wist u al. Manchester City, Malaga en Paris Saint-Germain. Het wachten is nog op het moment dat de Lange Leegte in Veendam in Saudische handen valt.


WK Voetbal 2022
Dat het voetbal inmiddels ook al zelf naar het Midden-Oosten moet komen, wist u ook al. Het Wereldkampioenschap Voetbal 2022 zal in de zinderende hitte van Qatar worden gespeeld in air geconditioneerde en met goud gedecoreerde voetbaltempels.

Chris Froome
Maar wist u ook al dat het wielrennen voor de bijl is gegaan? Goed, er viel weinig meer kapot te maken binnen deze sport. Het blijft echter opmerkelijk te lezen dat de Brit Froome, loopjongen van Tourwinnaar Wiggins, zich samen met grootheden als Alberto Contador en Cadel Evans heeft verlaagd tot het rijden van vlakke rondjes door de woestijn van Oman voor een handje vol toeschouwers en een zak vol goud.

Volgende
What's next? De marathon van New York in Saudi Arabië? Het WK Alpineskiën indoor in Dubai?

Het wordt tijd om over te schakelen op duurzame energie. Monteer dat zonnepaneel  op uw doorzondak. Zet die windmolen in uw weiland. En laat de olieprijzen kelderen. Wie weet haalt Shell dan een keer de Dakar Rally naar de lage landen!

Bekijk de Tour of Oman >>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com