woensdag 24 februari 2010

Verkiezingsspecial

Ook geen idee waar u op moet stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen? Maar bent u wel helemaal klaar met de bestaande grote partijen? ROLTRAP onderzocht wat verfrissende alternatieven, wellicht ook in uw woonplaats op de lijst.


Sprookjespartij van de Blijheid, Deventer

Deze zelfverklaarde luis in de pels staat onder de bezielende leiding van voormalig zwerver Bertus Rietman, en is opgericht uit onvrede over het financiële beleid van de gemeenteraad. De Sprookjespartij wil gaan rappen en dichten tijdens de gemeenteraadsvergaderingen, en op scholen zelfverdediginglessen in plaats van gymnastiek invoeren.

Toppunt: de Gemeente Deventer moet een keeper kopen voor de plaatselijke voetbaltrots Go Ahead Eagles.


Linkser dan Noord-Korea, heeft deze partij als bijna onmogelijke missie om het Havanna aan de Waal nog socialer te maken. Dit frisse linkse alternatief is tegelijkertijd ‘ook de Dierenpartij voor Solidariteit’. Dat blijkt wel uit de voornemens om betaalbare dierengezondheidszorg voor de minima te regelen, actief voorlichting te verstrekken over ‘de gevolgen van aanschaf van gezelschapsdieren’ en geen circussen met wilde dieren meer toe te staan binnen de Nijmeegse gemeentegrenzen.

Toppunt: legaliseer wietteelt in Nijmegen


Opkomend voor de kleine man heeft deze conservatieve partij grootse plannen, vooral op het gebied van werk en veiligheid. In plaats van moordenaars op te sluiten in ‘hotelkamers’, voert Willem liever gelijk de doodstraf uit. Binnen overheid en bedrijven moeten de verantwoordelijkheden teruggaan naar ‘de gewone man die het werk doet’. Want ‘het moet niet zo zijn dat iedereen moet luisteren naar die personen, die er uitsluitend zitten om orders en opdrachten binnen te halen’. Hierdoor kan bespaard worden op de topsalarissen van ‘de in dure pakken gestoken bureaucraten’.

Toppunt: per gezin mag maar één ouder werken


Red Amsterdam, (3 x raden)
Deze volksbeweging onder leiding van Nelly Frijda ageert vooral tegen de vele megalomane bouwprojecten in en de culturele vertrutting van de hoofdstad. Ma Flodder & Co zijn vooral berucht vanwege hun aversie tegen de Noord-Zuidlijn. Verder wil Red Amsterdam graag het hele jaar door een pilsje op straat kunnen drinken en zich cultureel uitleven.

Toppunt: bij herbestrating van de Dam wil Red Amsterdam graag steentjes die geen zere voeten veroorzaken!Partij voor de IJsbaan, Zaanstad

U raadt het al. Maar ondanks dat deze partij de afgelopen vier jaar al op het Zaanse pluche heeft gezeten, moeten de lokale Sven Kramertjes nog steeds afreizen naar Amsterdam of Alkmaar. Naast een veelzijdige kunstijsbaan moeten overigens ook een internationaal wedstrijdbad, een multifunctionele sporthal, een zeil- en kanoschool en een forellenvisvijver in de Zaanstreek verrijzen. Oftewel: Zaandam is klaar voor de Olympische Spelen van 2028.

Toppunt: lijsttrekker Rob Goezinne heeft de beschikking over een knalroze verkiezingsauto. Rob overweegt om na de campagne dit rijdende stemlokaal aan zijn vrouw te schenken.


Stem wijs!

2 opmerkingen:

  1. En wat zijn de krenten in de pap wat betreft het Utrechtse pluriforme stelsel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eeej, waddan??? Niewe keepa feur Kowet iz eg goet idee he! Uutkiek'n, ouwe!

    BeantwoordenVerwijderen

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com