zondag 13 februari 2011

48 seconden

Binnenkort is het dan eindelijk zover. EIN-DE-LIJK!

Hoe vaak heeft u wel niet op een lege Afsluitdijk gereden? Middag op de dag of midden in de nacht. Geen kip op de weg. Ook geen auto’s. Uw blik op oneindig. Slechts de harde wind en de zoute golfen die vanaf de woeste waddenzee op de dijk kapot sloegen en u ongewild opzadelden met een extra rondje wasstraat als gezelschap.  Verder niets dan leegte en uw ongeduldig naar (West)Friesland verlangende hart.

Maar het duurde zo lang. Er kwam geen eind aan die lange, lange rechte weg. Niet omdat u niet sneller wilde. Maar het mocht simpelweg niet. Als een slak in slow motion sukkelde u op een zondags drafje over de lege weg. En waarom? Regeltjes. Wetgeving. Haagse kortzichtigheid en besluiteloosheid.

Daaraan komt binnenkort een eind. Onder de bezielende leiding van nieuwbakken minister Schultz van Haegen is de ban doorbroken. U mag dan met 130 in plaats van 120 kilometer per uur over de Afsluitdijk en een paar andere provincieweggetjes jagen. En dat merkt u direct op uw klokje en in uw agenda.

Want op een monsterrit van bijvoorbeeld Amsterdam naar Leeuwarden (vergeet de dekentjes niet), scheelt dit toch gauw 48 seconden*. Tijd is geld, en vanaf nu kunt u dus als een rijk mens 48 tellen eerder aanschuiven voor de koffie in Friesland.

Minister-president Rutte is een man van zijn woord. Beloofd is beloofd. Afspraak is afspraak. Klimaatverandering, de monetaire crisis in Europa, Iraanse opknopingen en Egyptische ontknopingen en uiteraard de snoeiharde bezuinigingen in eigen land zijn natuurlijk allemaal reuze belangrijk. Maar Mark en zijn partij hebben goed gezien dat je met dit snelheids-succesje pas echt zieltjes wint.

Domme burger die na het inlossen van deze verkiezingsbelofte niet op de VVD gaat stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Namens alle automobilisten, hardrijders, (West)Friezen en bergers die straks alle doorgeschoten autowrakken uit het IJsselmeer mogen vissen: bedankt Mark & Mel en de rest van de VVD!

Zo kunnen we zaken doen!


*Bij de Afsluitdijk van 20 km doe je daar bij 120 km/u precies 10 min over (1/6 e uur). Je rijdt 120/60 = 2 km/min. Bij 130 per uur is dat 130/60 = 2.17 km/min. 20/2.17 = 9,2 min. Je “bespaart” dus 0,8 min, ofwel 48 seconden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com