woensdag 25 augustus 2010

Tieeeneke

11.631,46 Euro. Dat kostte de privéjet die Tineke Huizinga moest huren om vanaf haar vakantieadres in Italië terug te vliegen naar Den Haag voor een vergadering. Door de journalisten op het Binnenhof werd de actie van de demissionaire minister van VROM met gejuich ontvangen.

Vanwege het zomerreces was er namelijk al tijden geen klap meer te beleven voor de Haagse redacties. De vliegfrats van het ChristenUnie-kopstuk werd door de komkommernieuws-Gestapo dan ook met veel gretigheid genadeloos neergesabeld.

Vooral de Volkskrant haalde weer ouderwets uit. De Azijnbode repte over ‘onbegrip en woede’ en deed zelfs uitgebreid research naar goedkopere alternatieven die de keurig christelijke Huizinga had kunnen regelen.

Arme Tineke was ondertussen zo ontdaan door alle commotie, dat ze heeft aangeboden om zelf het bonnetje te betalen. Nu heeft ROLTRAP geen flauw idee wat meneer Huizinga voor de kost doet (een mevrouw zal het gezien de diep gereformeerde afkomst van Tineke waarschijnlijk niet zijn). Maar met een geschat jaarinkomen van 139.000 euro gaat de minister door dit grapje wel voor ongeveer een maandsalaris de boot in.

Wat een benepen treurigheid. Vooral als je bedenkt dat zelfs een over het algemeen weldenkend parlementariër als Diederik Samsom Kamervragen heeft gesteld over de avonturen van ‘Jet Huizinga’. De hele administratieve rompslomp en verspilde tijd en energie van alle Kamerleden kost een veelvoud van de nietige twaalf mille die Tineke aan de piloot moest betalen.

Natuurlijk heeft een (demissionair) minister een voorbeeldfunctie. Natuurlijk had de bewindsvrouw haar vakantie eerder moeten plannen. En natuurlijk had Tineke eerst bij het treinstation van Florence en bij de lokale luchthaven van het iets verderop gelegen Rome moeten checken of er nog andere opties waren.

Maar zou er nu werkelijk iemand willen beweren dat Huizinga de vliegvogel huurde uit laksheid? Om indruk te maken? Vanwege de luxe? Een (demissionair) minister is 365 dagen per jaar doelwit, 24 uur per dag aangeschoten wild. Kan en wordt 7 dagen per week gebeld. Ja, ook op zondag zal gelovige Tineke haar mobieltje moeten opnemen. En dat alles tegen een prehistorisch maandsalaris.

En als je dan eindelijk even de Haagse hakmessen kunt ontvluchten en met je gezin een beetje rust probeert te pakken in Italië…. dan hoor je dat je terug moet voor een vergadering.

Huizinga baalde als een stekker dat haar zeldzame vakantie naar de knoppen ging. Ze regelde instinctief de snelste manier om naar Den Haag te gaan en zo min mogelijk tijd met haar familie te missen. Daar is niets mis mee. Alleen had ze even wat langer moeten nadenken en tot tien moeten tellen. Net als haar illustere voorgangster Tineke de Nooij dat altijd deed bij aanvang van haar legendarische Tv-show. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,…Tieeeeneke!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com