vrijdag 11 juni 2010

Grof Geld

Iedereen verdient tegenwoordig grof geld aan voetbal. Spelers, trainers, clubbestuurders, sponsoren, voetbalmakelaars, spelersvrouwen, eigenaren van winkels voor spelersvrouwen en niet te vergeten bel-Chinezen.

Tijdens grote toernooien komen daar bij: internationale voetbalbonden, (oranje)prullariaproducenten, supermarkten, kroegbazen en ga zo maar door. De lijst is oneindig. Iedereen wordt slapend rijk van ’s werelds grootste vermaaksindustrie. Dus waarom zou u ook niet een graantje meepikken van de WK (goud)koorts?

Bijvoorbeeld door slim te gokken op geniale ploegen. Bij de bookmakers gaan 99 van de 100 inzetten namelijk naar de uitgekauwde favorieten Engeland, Spanje, Brazilië, Argentinië, Duitsland en, vooruit, Nederland. Zet hier op in en je krijgt bij WK winst je inzet plus een broodmagere fooi terug. De moeite niet waard. Een langlopende Duitse staatsobligatie levert nog meer op.

Tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Want inzetten op overwinningen, of nog spannender, WK eindzeges van mindere goden, daar kan de schoorsteen pas écht van roken.

Algerije
Les Fennecs (De Woestijnvossen) plaatsten zich maar op het nippertje voor het grote Afrikaanse voetbalfestijn. Tijdens de laatste groepswedstrijd in Egypte werd de spelersbus met stenen bekogeld en raakte enkele Algerijnse voetballers gewond. Tot overmaat van ramp werd verloren en eindigden Algerije en Egypte precies gelijk. Gelukkig wisten de Woestijnvossen zich tijdens het noodzakelijke extra beslissingsduel in Soedan alsnog te plaatsen. Kortom, de Algerijnen laten zich niet snel van de wijs brengen en staan er wanneer het er echt toe doet. Een solide investering.

Uitbetaling bij WK eindzege Algerije: 600 x inzet

Honduras
Honduras is pas voor de tweede keer aanwezig op een WK. Het toernooi van 1982 liep met een laatste plaats in de poule geheel onterecht uit op een blamage voor Los Catrochos (mensen geboren in Honduras(!?) ). Honduras zint op wraak en gaat, nu voor de verandering op het veld, vechten voor de eindzege. Het is dan ook geen toeval dat de aanvoerder Guevara heet. El Lobo (De Wolf) geeft leiding aan een uitgekiend collectief, met veel spelers uit de bikkelharde Hondurese competitie. Dat kan niet meer mis gaan!

Uitbetaling: 1000 X inzet

Noord-Korea
Het is niet voor niets dat Noord-Korea achter gesloten deuren haar rondotjes afwerkt in de aanloop naar de eerste wedstrijd. De mannen van Kim-Jong-il zijn in het uiterste geheim bezig met het prepareren van wapens om de wereld, net als in 1966, te verbazen. Destijds drong het altijd hechte collectief ten koste van onder andere Italië door tot de kwartfinales. Door het langdurige militaire conflict op hun schiereiland zijn de Noord-Koreanen bikkelhard getraind en weten ze uitstekend om te gaan met spanningen. Poulegenoten Brazilië, Portugal en Ivoorkust zijn gewaarschuwd!

Uitbetaling: 1000 x inzet

Nieuw-Zeeland
Doordat grote broer Australië overstapte naar de Aziatische bond, lag voor Nieuw-Zeeland de weg naar Zuid-Afrika wagenwijd open. De Kiwi’s mochten in de kwalificatie aantreden tegen de tropische voetbal grootmachten Vanuatu, Fiji en Nieuw-Caledonië. Nieuw-Zeeland glorieerde en mag na het vernederende WK van 1982 opnieuw voor de prijzen gaan. De rassporters zijn gehard door hun ruige en geïsoleerde leefklimaat, en zijn vanwege hun keiharde rugby-DNA niet voor een kleintje te vatten. Kortom, een onontdekt pareltje.

Uitbetaling bij WK winst: 2000 x inzet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

(c) ROLTRAP 2013 - redactie.roltrap@yahoo.com